Tuesday, June 26, 2007

Nu trage domn Semaca...

Industria de armament din Romania cica e scoasa la mezat. Astfel ca, de acum daca vreti sa va cumparati tancuri, avioane sau niscaiva uzine de mitraliere cu ceva credite relaxante, calea e deschisa. Si primul care se pare ca s-a bagat, e un nene pe nume Stefan Vuza. Un simplu afacerist ce vrea fabrica de avioane de la Craiova. Dar dupa cum ne zic baietii de la Academie, se pare ca acest ilustru relativ nimeni, are ditamai partenerul in afacerea asta si anume Aerofina SA, celebra pentru scandalul din 97 cu traficul de armament in Irak. Au zis-o CNN, ONU si Departamentul de Stat SUA. Poveste simpla: Inspectori ONU, aflati pe la ferma zootehnica a ginerelui lui Saddam, au descoperit pare-se sub cateva mormane de gainat ceva contracte semnate de Aerofina si regimul irakian pentru ceva sisteme de ghidaj al rachetelor. Scanadalul normal ca a fost ingropat de oamenii lui Nea Nelu iar apoi Aerofina a fost privatizata in acelasi an de gratie.
Mai mult, iata ca alaturi de astfel de partener, se pare ca intra in vizor achizitionarea atat a fabricii similare de la Ghimbav cat si a Uzinei de pistoale din Cugir. Perfect normal daca luam in calcul si norma zilnica de cadavre din Bagdad situata undeva la 50.
Deci, daca nu mai prindeti vreo fabrica libera de armament, puteti macar sa o puneti de o sectie de arcuri, sulite si prastii pentru tarile in curs de subdezvoltare.

No comments: