Tuesday, June 26, 2007

Cu bunicuta la doftor

Aflu cu surprindere dar si cu intarziere ca acum vreo 2 saptamani, pe cand erau comemorate evenimentele din 90, mai exact cei 17 ani de la mineriada, Nea Nelu a efectuat o vizita medicala la o clinica din Paris, unde si-a mai instalat un stent, al saselea dupa o serie de alte 5 binenteles, existente deja pe aorta dansului. Ideea ar fi ca Nea Nelu sa se faca bine. Si nu ca l-am iubii noi prea mult. Problema e ca cei rupti cu bataia in iunie '90 mai au ceva treaba cu el si cu generalul Chitac.
Si mai aflam ceva. Se pare ca ar fi fost diagnosticat si cu zona zoster. Cica are pe piele cateva pete rosii. Intrebarea e daca le vor acoperii si pe cele de pe creier cu care s-a pricopsit in studentie. La Moscova.
Oricum, dupa cum descopar in continuare, Nea Nelu pare totusi sa-si fi revenit si sa fie complet in apele lui. Si nu trebuie sa fiu nici doctor, nici psiholog sa zic asta, ci doar sa citesc pozitia dansului referitoare la evenimentele de acum circa 17 ani. Astfel intr-un comunicat de presa, reafirma ca minerii trebuiau chemati deoarce fortele de ordine nu mai faceau fata.
Ilici a trait si va muri cu aceiasi convingere: ca libertatea este o chestie reglata de clasa muncitoare. Ca democratia se opreste cand muncitorul si minerul nu mai inteleg nimica din avantajele ei. In loc sa fi pus bata pe clasa marlaneasca de la noi, nea Nelu a ratat 15 ani din istoria nici azi recuperata a Romaniei, crezand atunci ca si acum, ca asa se face: minerii bat intelectualii. Pentru cei 15 ani de intarziere fata e celelalte tari care au intrat in Europa, domnule Iliescu va urim! Mai ales ca nu ati avut mintea de pe urma de a recunoaste ca ati gresit. Macar fostul dvs coleg de partid Alexandru Barladeanu, a murit recunoscand: "Principiile dupa care am trait au fost gresite, spre deosebire de cele ale lui Corneliu Coposu". Dar Iliescu asa va muri. Nerecunoscand nimic.

1 comment:

Anonymous said...

Va agitati degeaba.Nimeni nu ii va face nimic si bunicuta lui peste ,blestemul Romaniei ,va scoate limba la toti si isi va petrece batrinetile nu numai linistit ci dind sfaturi de la tv.

Gicutza