Friday, January 11, 2008

Fiara fosta-n Transilvania...

No' c-o fo' si minunea in Cluj. Nu, nu s-a dat Iancu jos de pe statuie sa le dea o...paine cu sare, ci mai rau. Conform spuselor cica s-a pogorit dracu-n transilvania. evident, a doua oara, caci in prima data m-am mutat eu aici. Asadar, cu surle si trambite, si cu mic si mare tot bleacarul era asteptat sa vie in 7 ianuarie , in club Rolland Garros la concertul celor de la Marduk. Asta asa in plin Sf Ion. Tre' sa fie v-un voievod mai singeros si cu numele asta, ca sa o puna Marduk de o piesa. Dar ma rog. So da el Iancu jos de pe statuie...

Ete ca odata ajuns acolea (trebuie sa mentionez ca din motive de ecologie de genul ozon friendly nu am mai luat camasa ceea purpurie pe mine si pantalonii de stofa. Duhneau a ceafa, cotlet si mici inca de la revel iar roaceru de bun simt nu-i asa fomist. Sau nu mai e) (ah si din bun inceput mai mentionez ca organizarea a fost beton...deci Eli draga ceea ce urmeaza nu are legatura cu dvs. ci doar cu trubadurii serii)

Deeeeci, odata ajuns acolea, dau geaca jos, salut pe domnu Floppy si in nici 30 de sec auz taraboi. Niste pustani de prin UK carora le zice Artizian sau asa ceva, incercau sa faca lumea sa intre in priza. Baieti, eventual la 220 ca altfel nu merge. Lumea e la coada la bere, fie ca ii dati voi cu "heil satan" fie ca nu. Implicit si eu. Nu am apucat sa ascult prea mult din ce produceau ei acolo. Nici nu cred ca prea aveam ce.

Dar, amuzat, incep sa ciulesc urechile la urmatoarea trupa. Pot spune ca a fost surpriza serii de departe.O sunat mai bine si decat Marduk. (asta in ciuda faptului ca eu inca ma intreb cand oare a sunat bine Marduk...) Pe baieti ii chema Zonaria, erau din Suedia si pareau chiar foarte tinerei. Cred ca au cules ceva absente nemotivate pe la scoala din turneul asta. T'oarsha profesoara m-au posedat marducii, m-au rapit si m-au sechestrat in transilvania. Chiar asa.... ce fericiti erau ei ca se aflau in transilvania. Buhuhu dar shu ! Ultimii care au fost asa de fericiti ca se afla aici, au si ramas de circa 1000 de ani prin zona...

In fine, ideea e ca feciorii astia au produs un death-black melodic chiar placut urechii, si poate ca l-as fi felicitat pe nenea chitaristu cand mi-a aparut in fata daca nu ar fi inceput sa ranjeasca cu o expresie timpa si tipica bancului cu : "inghetzaaataaa !!!" Am zis in sinea mea atunci ca il inteleg de ce a ales sa cante black. Si sa fiu in spiritul concertului am ridicat doua degete (evident ala micul si cel aratator ca doar d-aia era dracu pogorit acolo) si am inceput sa incerc sa comunic cu el..."Maaaarduuuukkk... inghetzzaaataa....cineeee, eeeuuu ???" Evident, urmatorul meu gand o fost o ruga catre cer. Sa nu carecumva sa dau nas in nas si cu vreunu din marduci. Dar pana la ei, mai urma o trupa, tot din suedia, care cica stransese in componenta nush ce mari nume ale undergroundului.Asta conform unor useri metalfani. Mooama, ce onoare. Si urca si domnii pe scena. Nervosi rau si nu doar cu numele (In Battle).

Un pitic chel si mai plinut asea care se chinuia sa arate ala Anselmo, rupt de beat, inca tinand voiniceste o sticla de vodca in mana, si palind reflectoarele, injurand de mama focului, si incercand sa invioreze chipurile atmosfera. Lumea oricum era in general amuzata de domnu, dar apoi am vazut omuleti prin randurile din fata care chiar traiau ce zicea ala. In fine, s-au produs si in ciuda aburilor etilici sau metilici (nu m-am hotarat inca) tipul chiar s-a produs ok. Adica nu a sunat rau. Ba mai bine decat ceea ce urma sa urmeze in umatoarele minute ce-au urmat lor.

Tot in timp ce clipele treceau cu repeziciune iara legendele olimpului, pardon, blacului se apropiau de ora intrarii pe scena, m-am uitat in jur sa vaz cata blecarime s-a adunat la maretul eveniment. Spre surpriza mea cred ca doar 40-50% maxim erau blecari, restul oameni seriosi domle veniti sa vaza evenimentu. Cam cum se strange lumea la circ sau in Brasov cand coboara ursu la tomberoane. Dau o fuga pana la baie inca de atunci (stiam ca dupa ce intra magnificii pe scena va fi imposibil) si acolo am vazut al mai belcari dintre blecari. Mai,... era un nene cu manusi pana la cot, pline de tzepi. Bah, si porneau tzepii aia de la varful degetelor si mergeau pe toata mana nu alta. Intrebarile mele ar fi fost 3. Intai cum pana mea se usureaza fara sa si-o sectioneze, apoi.. cum merge fara sa se intepe la subrat (banuiesc ca e greu sa tot cari pepeni virtuali) si nu in ultimul rand unde e faina si rimelul ???....pai se poate domnu... oricum, tipul era un adevarat fan. Dar ma gandesc cu groaza la cei care au stat in stanga si dreapta lui. De altfel pe aceasta cale imi cer scuze tipului caruia i-am ars pleata cu tigara (asta desi nu ar trebui incat l-am avertizat sa nu mai dea din pleata sau, sa dea din plata 2 m mai incolo....am zis ca nu are sens sa mai intru in detalii eu si focul....m-am inselat)

Eh, si cum se apropie ora fagaduita, in timpul soundcheck-ului (a dreacu de lung) ma sui pe un scaun undeva prin spatele salii (multuam domnu de la sunet, ti-am zis ca-s treaz, nu ma pravalesc peste mixer si arunc tigariile in fata - m-am tinut de cuvant...) Se stinge lumina.

"Ati dat de dracu" capata alte conotatii. Apar baietii. Nu aveau faina pe fata dar rimelul sau tusul ce naiba era nu lipsea. Fanii se dezlantuie. Pletele zboara in aer, mainile zboara in aer...crashma nu a zburat in aer, pe cuvant, am fost cuminte.

Dupa 3-4 piese timp in care am dat o sansa sunetului sa revina pe un fagas normal am decis ca nu am ce cauta p-acolo si m-am retras alaturi de Titus (adicatelea Wolfie) si de Floppy in spate la lumina. Cam ca pacatosu care iese de la intuneric. Atunci acolo s-a concis: suna infect. Iar daca marduk nu mi-a spus nimic niciodata dpdv muzical, dupa seara asta cu atat mai putin.

Cel mult am ramas cu amuzamentul de rigoare la vederea machiajului intins de la transpiratie, la vederea basistului care se scremea si care parca era biciuit de hoardele de crestini, cu berea Silva care spre surprinderea mea nu s-a terminat in seara asta (bleacarii beau ursus se pare. sa va fie de bine, luati-o voi pe toata!), cu nenea de la baie care din pacate nu a vrut sa stea pentru o poza si cu multa lume amuzata, care nu prea avea mare lucru de-a face cu marduk.

S-apoi dracu s-a suit in diligenta si plecat catre orasu' lu bucur, unde nush ce a facut dar pe cuvant ca nici nu ma intereseaza.


8 comments:

..George.. said...

niiiiiii la ei!! ptiu drace!! noh, io tat nu imi dau seama cum te-a lasat inima sa dai banii pe ei bre!

Radiera said...

Ai dat bani?

Muahahahahahahahahaha

Tom said...

ma speriasem initial, am crezut ca e un articol d-ala de bine

Mike said...

'aidetz bah, chiar asa ma cunoastetz voi?... bani, marduk de bine.....tztztztz....

loren said...

Esti suuuuper !!! Ui acu am dat de tine pe aci si ma peesahi pe je de ras ! Am citi de chestia aia cu misogismul :)))) Esti amuzant si imi place , ca deah ardelenii is mistocari din nascare ! Io mis din Alba Iulia am crescut colea 26 de ani si acu la batranete (fac 27) ma mutai mai la S-E , la mare. Noh ce sa zac..esti super si o sa te citesc mereu ca ma faci sa rad de numa ! Multam fain !

Tom said...

eu te descoperisem mai de mult, dar mi-a fo rusine sa zic ceva

Mike said...

@loren... "ma mutai" asta e fix de pe la alba iulia :D:D:D

Anonymous said...

"ardelenii-s mistocari din nascare" ;))tare de tot